zaterdag 29 januari 2011

Als je moet...


Tijdens een dagje shoppen, als je net op weg bent naar huis, bij de tramhalte staat te wachten, tijdens een lange rit van of naar de vakantiebestemming, soms móét je gewoon!

Het kan spontaan opkomen, als je in the middle of nowhere staat, of gewoon ergens op straat loopt en er geen bomen in de buurt zijn of café waar je even rustig kan gaan. Sowieso zit je toch niet heel relaxed als je een nummer 2 moet afroamen en je even een restaurant in duikt. Dat is toch anders dan lekker thuis met een krantje of scheurkalender even je privé qt'tje pakken. Vaak is het bovendien verplicht een consumptie te nemen als je in een horeca etablissement even gebruik wilt maken van het toilet.

Begrijpelijk, uit eigen ervaring weet ik dat er wat smeerlappen rondlopen. Na één keer de fout in te zijn gegaan - lees: een vriendelijk ogende heer op straat achterna te hebben gerend omdat een verdachte lucht de zaak in trok en het kleine kamertje professioneel bleek te zijn voorzien van een waar kunstwerk opgetrokken uit afvalstoffen van het menselijk lichaam - werd alleen nog uitzondering gemaakt voor hoogzwangere vrouwen, danwel een jengelend kind met een de wanhoop nabij zijnde ouder die bijna smeekt om even gebruik te mogen maken van de sanitaire voorzieningen.

Je kan het ook tegen een boom, in een hoekje of sloot doen, hoewel een boete voor 'het doen van de menselijke natuurlijke behoefte buiten daarvoor bestemde plaatsen' (bonnenboekje, feitcode 185, pagina F11) je duur kan komen te staan: €100,-!!

Tot slot is daar het openbaar toilet. Hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken lijkt me.

Over iets meer dan twee weken, te weten 17 februari, zou dit alles in snel tempo geschiedenis moeten worden. Eric met toepasselijke achternaam Treurniet, zal in de Kalverstraat de eerste openen. Een heuse plaswinkel. Comfortabel en tegen een kleine vergoeding op een brandschoon toilet even de tijd nemen, zoals dat thuis ook zo lekker kan. Stukje rust. Naast je behoefte zal de water closet locatie voorzien in alles wat je op dit kleine kamertje nodig hebt. Luiers voor de kleine, velerlei rollen, dames benodigdheden en gadgets!

Amsterdam zal de primeur hebben van de 10 tot 15 nog te openen 2theloo's in NL voordat de rest van Europa aan de poep en plas markt overgeleverd zal worden.

Binnenkort dus foto's. Of zoals ze bij naardeplee zeggen:

Flushing soon.

A.

donderdag 27 januari 2011

Beautiful Amsterdam

Gewoon even twee fototjes tussendoor van Amsterdam. Ijskoud, maar wel een lekker zonnetje. Vanmiddag gemaakt met mijn iPhone en bewerkt met Instagram (filter X-Pro II)

Meer mooie foto's vindt je op onze Tumblr account


woensdag 26 januari 2011

Greatest Briton (of 2002)


In 2002 zond de BBC de verkiezing van belangrijkste Brit uit de historie uit. De uitslag - door het volk gekozen - was als volgt:

  1. Sir Winston Churchill, (1874-1965), British politician, Prime Minister during World War II
  2. Isambard Kingdom Brunel, (1806–1859), civil engineer, creator of Great Western Railway, and designer of numerous significant ships.
  3. Diana Spencer (1961–1997), first wife of Charles, Prince of Wales (1981–1996), and mother of Princes William and Harry of Wales
  4. Charles Darwin (1809–1882), naturalist, originator of the theory of evolution through natural selection and author of On the Origin of Species.
  5. William Shakespeare (1564–1616), English poet and playwright, thought of by many as the greatest of all writers.
afb.: Isambard Kingdom Brunel

Een verwachte winnaar en van de eerste vijf zal in Nederland voor de meeste alleen de nummer twee tot enig fronzen leiden. Over deze Victoriaanse grootheid werd overigens betwist of hij een wel een echte Brit was, vanwege veel verwijzingen naar Frankrijk. Zuur voor Ringo overigens, dat hij als enige van de Beatles niet in de top 100 staat...

In 2005 werd Pim Fortuyn - volledig onder invloed van de emoties rond zijn dood enkele jaren eerder - boven Willem van Oranje en Willem Drees tot Grootste Nederlander opgeroepen. Ik denk dat dat nu wel anders zou zijn... Overigens was het stemmen nogal dubieus.

Tijd voor een nieuwe ronde...? Dat zie ik liever dan de jaarlijkse zoektocht naar idolen, popsterren en stemmen.

dinsdag 25 januari 2011

Tip van de dag: Flip Phone

Een trouwe lezer van ons blog wees ons op de Flip Phone van designer Kristian Larsen...


Goed filmpje ook! Favoriete feature is het verslepen van bestanden van telefoon naar telefoon. Briljant!

maandag 24 januari 2011

Rembrandt

Het zal je niet ontgaan zijn, maar vanavond gaat de EO-dramaserie 'Rembrandt en ik' in première. Vanavond even na 22:00 uur op Nederland 1 om precies te zijn.

Jan Lievens, Saskia van Uylenburg, Govert Flinck en Cornelia vormen de vier 'ikken', die allen hun eigen licht over Rembrandt kunnen schijnen. De rol van Rembrandt wordt in zijn jonge jaren vertolkt door Dragan Bakema en de oudere Van Rijn wordt gespeeld door Michiel Romeyn.


Ik ben benieuwd...

M.

zondag 23 januari 2011

Zondagmiddag Beloning: BBC 'Match of the Day' Intro


Retro is in, nog steeds. Ik begin er inmiddels een beetje moe van te worden om dit om te schrijven...
Toch nog een cool retro filmpje gevonden op M. zijn FB pagina. Gemaakt met de computer, dat dan weer wel. Het betreft een programma aankondiging voor de BBC voetbalshow: 'Match of the Day'. Een soort van Studio Voetbal, maar dan 1000x leuker, scherper en grappiger.

Enjoy:



Ook wil ik jullie nogmaals wijzen op onze Coolesoep Tumblr pagina, klik hier om mooie foto's te zien.

Fijne zondag!
L.