zaterdag 27 november 2010

All about Two-Point-O - Crowdsourcing

Everybody's doing it! Het nieuwe dit het nieuwe dat, huppeldepup twee punt nul, het gaat maar door. Sinds de brede toegankelijkheid van internet is het web aan het ontwikkelen geslagen. We zijn zoals ik al eerder heb gezegd, aangekomen in het 2.0 tijdperk.


vrijdag 26 november 2010

The Ashes . en waarom wij van cricket moeten houden


Het was in 1882 dat het Engelse cricketteam voor het eerst op eigen grond werd verslagen door hun Australische opponenten. 'The Sporting Times', een kritische Britse krant, plaatste een aantal dagen later een rouwadvertentie, waarin werd gewezen op het

donderdag 25 november 2010

Vanishing - (on)mogelijk?

Even een kleine greep uit het brede scala van sociale netwerken waar we tegenwoordig gebruik van maken: Facebook, Twitter, Foursquare, LinkedIn en Hyves. Via talloze portals, al dan niet gekoppeld aan elkaar, geven we aan onze vriendengroep door waar we zijn en wat we daar aan het doen zijn. Zo weet ik dat M. nu koffie aan het drinken is in een cafe in Amsterdam-Oost en dat A. gisteren naar een IDFA voorstelling in de Munt is geweest. Door talloze statusupdates, mobiele foto-uploads en gps checks-ins hoeft niemand ons ooit nog te missen / kwijt te zijn - een simpele speurtocht online en je bent weer gevonden door je 'loved-ones'.

woensdag 24 november 2010

Kunstontwikkeling voor early adopting commercie

Nietsvermoedend fietste ik maandag over het Damrak. Aangekomen bij de Dam trok een ongebruikelijk licht mijn aandacht. Op Dam Square had zich inmiddels een grote groep belangstellenden gevormd. Toeristen, locals en BN-ers keken vol verbazing naar het statige pand aan de Noordzijde.

dinsdag 23 november 2010

Cool Blog Alert . Street Etiquette


Voor de door de wol geverfde fashionbloglezer is Street Etiquette niets nieuws. Maar dan nog verdient dit internetdagboek hier een ereplaatsje. Joshua Kissi en Travis Gumbs begonnen zo'n twee jaar geleden met hun blogje, Street Etiquette. Inmiddels worden ze door bladen als GQ tot de 'belangrijkste modebloggers' ter wereld gerekend.

maandag 22 november 2010

L. in Istanbul

L. zit op dit moment in Istanbul, daarom van hem geen blogpost vandaag.