dinsdag 23 november 2010

Cool Blog Alert . Street Etiquette


Voor de door de wol geverfde fashionbloglezer is Street Etiquette niets nieuws. Maar dan nog verdient dit internetdagboek hier een ereplaatsje. Joshua Kissi en Travis Gumbs begonnen zo'n twee jaar geleden met hun blogje, Street Etiquette. Inmiddels worden ze door bladen als GQ tot de 'belangrijkste modebloggers' ter wereld gerekend.


De charme van SE ligt zondermeer in de onverwachte combinatie van 'Afro Americans' en hun bijna overdreven neiging naar de preppy lifestyle. Preppy is traditioneel gezien een stijl die past bij de noord-oostelijke universiteiten van de Verenigde Staten, waarbij de (overwegend blanke) studenten zich uiten in taalgebruik, kleding en etiquette. Madras-hemden, ribcord-broeken en bootschoenen van merken als Ralph Lauren, Brooks Brothers en J. Press zijn kenmerkend voor de ware prep.

Toch houdt het bij Joshua en Travis niet op met deze tak van lifestyle. Zij weten vele andere stijlen onverwacht goed met elkaar te mixen en vinden vaak ook nog een manier om hun keuzes ter verwijzen naar de zwarte medemensen van decennia geleden.

De fotografie op het blogje is om je vingers bij af te likken. Overzichtsshots worden perfect afgewisseld met mooie detailfoto's, waardoor ze enerzijds een mooi sfeerbeeld oproepen en anderzijds zeer specifiek op bepaalde artikelen kunnen ingaan. De samenwerking met filmmaker Jake Davis leverde tot nu toe een aantal bijzonder mooi gestileerde 'test shots' op, waaronder een short film naar aanleiding van de samenwerking tussen Street Etiquette en schoenmaker Sebago.

Persoonlijk vind ik het ook een pluspunt dat ze geen overload aan posts online gooien. Alle inbreng is duidelijk weloverwogen en goed doordacht. Voor de ware fans houdt dat in dat je je geduld op de proef zult moeten stellen, maar voor mij geldt dat kwaliteit hierin absoluut boven kwantiteit staat.

Naar mijn bescheiden mening werd het hoogtepunt van het blog (thusfar) aan het eind van de zomer bereikt door een unieke samenwerking met Castleberry van Unabashedly Prep. In de stijl van 'Take Ivy', hét preppy boek van de Japanner Hayashida, maakten ze 'The Black Ivy', een foto- en filmconcept. Met één van de meest briljante short films die ik ooit gezien heb...


Of er een cynische aanklacht tegen de maatschappij inzit laat ik maar even in het midden; ik geniet vooral van de beelden. En van de tekst: "I'm talking about a league of extraordinary gents... "

Veel plezier met de uren die je hiermee zoet gaat zijn ;)

M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten