zondag 26 december 2010

Happy Holidays!!


2010 is alweer bijna voorbij. Het was weer een bewogen jaar en L. heeft de nodige overzichtjes gepost. Toch doe ook ik een duit in het zakje, met een paar kleine hoogte-, maar ook dieptepunten.

Toevalig kwam ik deze week die pegel van Gio nog tegen. Lekker om mee te beginnen. Ook dit jaar zijn er weer heel veel mensen gaan hemelen. Vooraanstaande persoonlijkheden als J.D. Salinger, een gevierd schrijver, David Brown, regisseur en creatief ontdekker van Spielberg gingen van ons heen. Maar ook de uitvinder van de frisbee, de kleinste man ter wereld en de oudste man van Nederland haalden de kerst niet. Heren van verdiensten en wellicht meer bekend: Dennis Hopper, Anton Geesink en niet te vergeten Antonie Kamerling.

de iPad deed dit jaar zijn intreden in ons leven en Haïti werd driemaal hard getroffen. We wonnen het WK niet, maar wel kregen 'onze jongens' een rondvaart door de Amsterdamse grachten, die dit jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst zijn gezet! Rode draad door 2010 was misschien wel moeder natuur. Bosbranden in Rusland, een vulkaan die het luchtruim plat wist te leggen, eilanden die stormen, overstromingen en aardbevingen ondergaan en ons koude kikkerlandje wat in rep en roer is door regen, sneeuw en kou.

Wilders domineert niet alleen het Nederlandse nieuws, maar ook op internationaal toneel haalt hij regelmatig de voorpagina. Balkenende gooit nog maar eens de handdoek in de ring en Griekenland gaat kopje onder. Amsterdam, Nederland, Europa, Amerika, kortom de wereld beleeft de ene bezuiniging na de andere en overheden worden in het hemd gezet, wanneer blijkt dat ook zij in de gaten worden gehouden. Het kraakverbod werd aangenomen en Van der Laan ging aan de slag. Als klap op de vuurpijl gaat Coole Soep online. Hier het AT5 jaaroverzicht 2010.

Het was me het jaar wel weer. Voor nu is het aftellen, herinneren, eten, gezelligheid, top 2000 luisteren en al dan niet licht tipsy het nieuwe jaar inluiden.

Geniet ervan.

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten