dinsdag 28 december 2010

Het sportjaar 2010


Ja, met nog drie dagen te gaan in 2010 komen de lijstjes van uit alle kanten op ons af. Daar doe ik met liefde aan mee! Vandaar hierbij Coole Soep's opmerkelijkste, pijnlijkste, maar vaak ook meer dan grappige sportmomenten van 2010. Totaal niet objectief en totaal incompleet. Dat wel.

6/ Kan ik hier ook wisselen?

Ik heb 'm zeker niet op één gezet en wilde het hele voorval er eigenlijk buiten laten. Maar goed, dé wissel van 2010 had - bizar genoeg - niets met de NS te maken. Het was coach Gerard K. die schaatsgod Sven de verkeerde kant op stuurde.


Ok, er al te veel over gezegd en geschreven. Mijn mening in het kort: ondanks dat Kemkes natuurlijk een grote fout begaat vind ik dat je als schaatser een verantwoordelijkheid hebt om te kunnen onthouden welke baan je moet hebben. Het zijn er maar twee! Het is geen wirwar van banen!!! Ook Sven moet dat kunnen.

5/ Comeback Kids

Wow, alweer bijna een jaar geleden! Begin januari speelde gastland Angola in hun eerste wedstrijd van de Africa Cup tegen Mali en het kwam zonder enige moeite kwam het thuisland op een 4-0 voorsprong. Via de 4-1 in de 78e minuut, de 4-2 in de 88e minuut kwamen de Malinzen terug. Uiteindelijk leidde twee doelpunten in de blessuretijd zelfs tot een punt voor dé comeback kids van 2010.



NB: let in het filmpje vooral even op de tegenstand van Angola bij de 4-1. Ze schieten de bal er nog net niet zelf in.

4/ Keepertje

Suarez doet in de kwartfinale van het WK voetbal het logische. Wat volgt is het ondenkbare.


Ghana krijgt zo vlak voor tijd een penalty, maar mist die. Met 10 spelers winnen de Uruguayanen vervolgens de strijd. Oneerlijk, maar o zo heerlijk.

3/ RKC - Ajax

Gewoon omdat het een te grappig doelpunt is. Niets aan de hand, geen tegenstanders in de buurt, zwakke voorzet en Hansje Mulder die bij de Amsterdammers solliciteert.



RKC speelt momenteel in de Jupiler League.

2/ Arjen's momentje

Need we say more...


Ik heb er hier al eens eerder een stukje over geschreven trouwens...

Overigens vind ik het een goed idee dat we, als een soort van wraak, Arjen voortaan allemaal Arjan Robben noemen. Zal 'm leren.

1/ Edwin is de BOB!

Ohohohohohohohhohh. Hoe weet je het voor elkaar te krijgen! Nederland investeert een paar miljard in bobsleebanen, bobsleemenners, bobsleeparagnosten en bobsleeberijders en op het allerbelangrijkste moment (Olympische Spelen) durf je ineens niet meer naar beneden met je viermans. En die andere drie stonden dus te popelen!

Edwin van Calker is de Coole Soep Sport Personality van 2001. Volgende keer (jaja, meneer durft inmiddels weer) gewoon meer drugs gebruiken.

Niet opgenomen zijn dopingzondaar Contador, niet-dopingzondaar Van Gelder, de motor van Cancellara en het 'falen' van bijvoorbeeld Schumacher en Woods. Toch even speciale aandacht voor één sportpersoonlijkheid, die mijn voetbalbloed af en toe van plezier heeft doen koken: Gijppie:


Het was een mooi sportjaar.

M.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten