zaterdag 22 januari 2011

Relax! You're at home.


En dat is precies hoe je bij Two for Joy zou moeten zitten. In het weekend relaxed aan de stamtafel of onderuit gezakt op een van de Chesterfield banken. Krantje lezen onder het genot van een met zorg samengesteld kopje koffie.


Als ware barista's bereiden de mannen aan het Frederiksplein de koffie van huisgebrandde bonen. Een scala aan bereidingen, van het espresso druksysteem, tot filter of French press. Hoewel de prijs wat hoger ligt per bakkie dan gemiddeld, is het dit extra dubbeltje zeker waard. Je proeft dat er wordt nagedacht over de koffie. Zo wordt de espresso onder minder druk dan gebruikelijk gezet, waardoor een zachtere smaak ontstaat met een fluweel zacht crème laagje. 


Voor de smaakpapillen kun je losgaan op de zoetigheid, wat kleine broodjes, wisselende soepen, bonen chili of salade. Hier relatief kleine prijsjes voor de cakejes, koekjes en sandwiches. Het is dan ook meer voor de lekker of lichte lunch dan echte vulling. Smaakvol, dat dan weer wel. 

Het huiskamer gevoel loopt van terras tot helemaal achterin het lange pand, waar je zo de witte keuken in kan kijken en de verse koekjes uit de oven ziet komen. De donkerbruin houten vloer en witte muren scheppen een rustige sfeer en de zachtjes kabbelende muziek wordt af en toe licht overtroffen door de koffiebrander in het midden van de zaak. Kortom, heerlijk een paar uurtjes gaan luieren in het weekend.


Leuk detail vond ik overigens het sproeiertje op het toilet. Een moderne opvatting van de alom bekende bidet?

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten