woensdag 19 januari 2011

There's a new sandwich in town!

  
L. en A. hebben een nieuwe lunchzaak geprobeerd. Sandwich Republic op het hoekje van de Raamstraat en de Raamdwarsstraat. Net geopend in het pand waar eerst Aurelio's zat.

Op het oog vanaf de straat ziet het er strak uit, mooi en simpel logo en ook binnen is alles strak. Donkere tegels op de vloer, witte muren en tafels en binnenkort wat schilderijen aan de muur. Je loopt bij binnenkomst tegen de bar waar muffins in de vitrine liggen en je je bestelling kan plaatsen.

De prijzen zijn laag te noemen. Schappelijke prijzen voor broodjes tussen €4 en €5, muffins voor €2,60 en tosti's vanaf €2,20. Verder koffie, sapjes en fris, verschillende maten, ook to go.

Onze lunch? Bruin broodje osseworst, bruin broodje grillworst en twee wortel appel juice. Ons oordeel? De broodjes waren wat mager belegd, osseworst met een soort cocktailsausje wat een licht banaan achtig tintje had. Ook de grillworst werd begeleid door deze sausen beide broodjes waren iets te rijkelijk belegd met komkommer. Eigenlijk moet je aan die klassiekers niet tornen. Osseworst gewoon met mosterd en grillworst een tikkie geven waardoor de kou eraf is.

Leuk was dat de eigenaar ons nog even aansprak en ons oordeel vroeg, wordt gewaardeerd, zeker als er iets mee gedaan wordt! Eerlijkheid gebood ons te zeggen niet daverend enthousiast te zijn, waarop hij ons verbetering beloofde. Volgende week alweer een nieuwe kaart, rijker belegde broodjes en service zoals het hoort. Voor 2 personen 15 euro afrekenen is niet veel, zeker niet als het straks een stuk beter blijkt.

Voor nu voldoende, ondanks de onwennigheid en kinderziektes, maar zeker in de kijker om nog eens een herkansing te geven! Hier de foto's!

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten