zaterdag 12 februari 2011

Too much info


Het moge duidelijk zijn dat alles digitaliseert. Waar we vroeger nog lieflijk met de neus in de boeken van de bibliotheek speurden naar "recente" informatie voor een spreekbeurt of werkstuk over koffie, zit iedereen de hele dag maar Google te gebruiken. Aan elke scheet wordt een zoekopdracht verbonden, die op zijn beurt weer de hoeveelheid energie verbruikt en uitstoot veroorzaakt, waar een 2-3 kindsgezin een jaar over doet.

Neemt niet weg dat het handig is. Digitale paspoorten, bibliotheken, netwerken, musea, kaarten, steden, postzegels, foto's, ateliers, winkels, muziek, reclame, projecten, teksten enzovoort. Het levert allemaal een schat aan zowel informatie als kennis op. Maar hoeveel kan het menselijk brein aan? Volgens Martin Hilbert van de universiteit van Zuid-Californië, communiceren wij zelf per dag de inhoud die gelijk is aan 6 kranten. En dan hebben we het niet over een Spits of Metro.

De man ziet er uit als een rasechte professor van tegenwoordig, oud model brilletje, kale knar, docent-gestreept overhemd en stoffig jasje, praat als een mad scientist met Arnold Schwarzenegger accent, maar heeft wel bijzonder interessant verhaal over alle digitale info van deze wereld.


I'll be back.

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten