maandag 14 februari 2011

Six Nations Cup

Een jaarlijks terugkerend evenement, verdeeld over een kleine twee maanden, waarin Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië op het rugbyveld het leven zuur proberen te maken: The Six Nations Cup.

De winnaar gaat door het leven als de officieuze Europees Kampioen; voor de landen van het Britse Gemenebest geldt een extra competitie: die van de Triple Crown.

Net als The Ashes* behoort ook de Six Nations Cup tot een decennialange traditie. Met dat verschil dat er om deze cup jaarlijks wordt gestreden. Dat is overigens geen enkele reden om niet naar het stadion te komen, want het Twickenham-stadion was afgelopen zaterdag bij Engeland - Italië tot de nok toe gevuld. Dat zijn meer dan 80.000 toeschouwers! Bedenk daarbij maar even dat de Zuid-Europeanen de dwergen tussen de reuzen zijn.

Tijdens die wedstrijd zette Engelsman Ashton met vier tries overigens een unieke prestatie neer. En dat maakt rugby ook zo'n mooie televisiesport. Veel spektakel, ruw spel en altijd verrassingen. De BBC zendt alle wedstrijden live uit, de volgende ronde wordt over een kleine twee weken gespeeld in het laatste weekend van februari (Italië-Wales, Engeland-Frankrijk(!!!) en Schotland-Ierland).

M.

*: daarover gesproken: komende weekend begint het WK Cricket in India, Sri Lanka en Bangladesh. Ook het Nederlands XI is daarbij; in de poule met Bangladesh, Engeland, Ierland, India, Zuid-Afrika en de West-Indies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten