maandag 7 maart 2011

Adam & Eva


Onze Hoofdstad is wederom het decor van een stukje visueel entertainment. Ditmaal geen langlopende serie, buitenlandse of vaderlandse film, maar een miniserie. Acht afleveringen van Adam - Eva of Adam en  Eva of het origineel A'dam - E.V.A. of Amsterdam en vele anderen.

Binnen een uur werd gisteravond een snel beeld geschetst van de hoofdpersonen en hun verbinding. Allemaal op één of andere manier verbonden met elkaar, of in ieder geval een schakel vormend in een grote cirkel. Bij elkaar gehouden door misschien wel de belangrijkste persoon in de serie, onmiskenbare regisseur van alle samenlopende toevalligheden: Amsterdam. 

Een dakloze junk, een gemeente politicus met wat affaires, twee vuilnismannen, waarvan eentje Nick heet, maar binnenkort Natasha. De ander heeft een soort humorprobleem, maakt enerzijds te veel grappen en helpt daar anderzijds ook weer mensen mee. Een sterfgeval met voorliefde voor nazigerelateerde zaken en tot slot de twee hoofdpersonen: Adam en Eva. Typisch verliefd-worden-verhaal, waarin de wat knullige Zeelander Adam met een bos tulpen tegen de Amsterdamse Eva opbotst. Hij is de lieverd, zij de grote Amsterdamse bek. 

Na een Turks Fruit achtig begin - Eva slingert door het Amsterdamse verkeer op haar met bloemen versierde fiets, en maakt even later ruzie met een achteropkomende auto - komen er misschien te veel personen aan bod. Toch vertegenwoordigen verschillende karakters velerlei sociale klassen en levens, die elkaar later onomkeerbaar zullen beïnvloeden. 

Opgenomen in 2009, zonder vooraf gebouwde sets, ingehuurde figuranten of afgesloten straten, komt het echte Amsterdamse straatbeeld heerlijk naar voren. De Koninginnedag beelden zijn typerend hysterisch en georganiseerd gezellig tegelijk. Wellicht zie je jezelf nog eens voorbij komen!

Hoofdpersonen Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven zijn elke zondagavond om 21.00 te zien op Nederland 2.


Meer info op de website en hier een teasertje

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten