donderdag 11 november 2010

Cool Blog Alert: My Parents are awesome, and yours....

Vandaag de eerste post in een nieuwe rubriek hier op Coole Soep, de 'Cool Blog Alert'. In deze rubriek bespreken we interessante, vette of gewoon supercoole blogs die we zijn tegengekomen op het Internet.
My Parents Were Awesome is het eerste blog dat de spits afbijt.


De hipsters onder ons hebben ze al maanden, zo niet jaren: coole Iphone apps die het mogelijk maken om oh-zo-boring normale digitale foto om te toveren in een retro versie. Zo zijn er bijvoorbeeld Polarize of ShakeItPhoto die je foto veranderen in ouderwetse polaroid afdruk. Daarnaast heb je nog appjes die je Iphone fototoestel veranderen in een camera met een fotorolletje. Met het Hipstamatic heb je zelfs de optie om van lens of rolletje te switchen (zie rechts). Nog meer vette Iphone foto apps, zie hier. Het enige wat nu nog mist is de daadwerkelijke content op de foto, die is natuurlijk niet echt retro.


Dus geen zin in nostalgische verkleedpartijen of heb je simpelweg geen Iphone in je bezit (zoals ondergetekende) dan biedt het blog 'My Parents Were Awesome' oplossing. Op dit blog kan je rustig heen-en-weer bladeren in retro foto's van andermans ouders, gepost door de kinderen. Het is heerlijk om te zien hoe mensen vroeger gekleed waren, en nog het is nog interessanter om te zien hoe sommige trends altijd maar terugkomen: piloten zonnebril, snor & baard, geruit houthakkers overhemd en baseball jackets - allemaal hip nu, maar blijkbaar ook decennia geleden.







Dus kijk gerust even rond en post als je durft ook een foto van je eigen ouders,
Zullen ze leuk vinden...

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten