donderdag 9 december 2010

Een genot voor het oog: Cool Blog Alerts

Wederom een Cool Blog Alert op deze druilerige donderdag. Kruip vanavond lekker onder de wol en surf naar deze twee Coole Blogs, ik durf te wedden dat je er wel een paar uurtjes zoet mee bent...

Een school vissen in Indonesie, via Fubiz.net

Allereerst het creatieve blog Fubiz.net. Dit van oorsprong Franse blog noemt zich jou 'daily dose of inspriration' waar inspiration net zo goed vervangen kan worden door 'imagination' of 'exploration'. Fotoreportage's, opvallende reclame-uitingen, architectuur of videoclips, you name it! Fubiz is een visueel aantrekkelijke website met een onuitputtelijke bron aan 'eye candy'. Verbaas je bijvoorbeeld over de schoonheid van de onderwaterwereld in deze blogpost:  Best Underwater Photography 2010. Je zou bijna denken dat het gephotoshopped is, toch? Of wat krijg je als je modellen een zonnebril laat dragen en ze in een (kunstmatige) stortbui zet?

Regen & Zonnebrillen, via Fubiz.net
Het tweede Cool Blog Alert betreft het fotoblog van de New York Times, LENS. Een vaak gehoorde uitdrukking is: 'een beeld zegt meer dan 1000 woorden'. Op deze website vindt de belichaming van deze uitdrukking plaats. Niets voor niets luidt de subtitel: photography, video and visual journalism. 

Natuurlijk vindt je hier actuele foto's, zie bijvoorbeeld de shoot over de arrestatie van Julian Assange in Engeland. Maar ook achtergrondverhalen worden behandeld en met fraaie beelden 'verteld'. Andere foto's zijn minder nieuwswaardig, maar zijn grapjes of uitprobeersels van een fotograaf. Librado Romero legt in onderstaande foto een mooie link tussen heden en verleden.  

Librado Romera, NY Times

Overigens is deze website zelf een waar kunststukje. Mooie lay-out met veel dynamiek. Ook is er lang nagedacht over het gebruiksgemak van de bezoeker. Scrollen is nauwelijk meer nodig, alles vliegt met een simpele muisklik aan je gezichtsveld voorbij.

Ik hoop dat jullie er net zo van gaan genieten als ik de afgelopen maanden al doe. Mocht je iets interessant tegenkomen? Plaats het in de comments of mail de link naar info@coolesoep.nl

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten