zaterdag 18 december 2010

Handschoenen Wanted

Alsof koning winter ons nog niet genoeg te pakken heeft gehad. Gister lag Amsterdam net als de rest van Nederland helemaal op z'n gat. De sneeuw zorgde voor mooie plaatjes, maar ook voor een boel vertraging en ongelukken. Zo zag de Krom Boomsloot er gistermiddag uit. Kon het ook niet laten om even twee manshoge, klassiek drie ballig vormgegeven en met houtskool, winterwortel, sjaal en muts uitgeruste sneeuwpoppen te bouwen. 

Daarbij ben ik vervolgens een handschoen verloren. Niet wetende waar ik aan begon: wat een gigantisch aanbod is er van die dingen. En dan heb ik het niet over de standaard Hema, V&D of H&M vingerwarmers, maar een scala aan leder, voeringen, modellen, kleuren, prijzen en toepassingen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een handschoen voor. 

Allereerst een van de meest bekende dames handschoenen, de GlacĂ© lederen variant. Ontelbaar veel kleuren en de meest gangbare onder de well dressed ladies. Overigens komen deze ook in heren uitvoering, maar dan vaker gespot met het welbekende en aanzienlijk minder warme gaatjes editie. Al dan niet gedeeltelijk met stof ingezet, open handrug en optie op open knokkels. 

Ik heb besloten om wel dat tientje uit te geven aan die simpele dingen, maar ga ook zeker op zoek naar een stukje extra kwaliteit om mijn handen stijlvol, misschien wat exclusief, maar zeker lekker warm te houden. Een eerste onderzoekje leidde direct naar wat de betere kwaliteit handwarmers zou moeten zijn: Merola. Al sinds 1870 Italiaanse kwaliteit en inmiddels hofleverancier van de groten der aarde. 
Hoewel die Italiaanse stijl altijd een bepaalde elegantie lijkt mee te brengen, doet de English Gentleman daar niet voor onder. Bovendien worden deze pareltjes op maat gemaakt. Chester Jeffries mag dan 'pas' sinds 1936 operatief zijn, kennis van zaken hebben zij zeker. Een prachtige handgemaakte collectie, van klassieke motorhandschoenen tot de drie-delig-pak-waardige WPC en vliegeniers modellen als The Gauntlet.

Mocht je deze accessoire verliezen, check dan het vindhek in het Vondelpark of speur handschoenverloren.nl af. 

Overigens is voor de meer aan modegrilletjes overgeleverde lezer en wellicht Uggs drager de Woolie interessant. Zelfde materiaal, andere vorm. Tot slot voor de kou

Warme hand.

A.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten