maandag 3 januari 2011

Appels groeien in 2011



Nieuwsjaarweekend 2011 - het ultieme uitbrak weekend; het eten van left-overs, langs opa voor nieuwjaarswensen, het beluisteren van de laatste jaaroverzichten en het doorspitten van mijn favoriete blogs.

Als ik de blogs moet geloven belooft het weer een roerig jaar te worden. Een bedrijf dat zeker van zich zal laten horen is het Apple van Steve Jobs. Volledig volgens de (officieuze) marketingstrategie van Apple worden dit jaar ongetwijfeld weer geĆ«volueerde versies van reeds uitgebrachte producten gelanceerd. De iPad 2, nu wel met een camera aan de voorkant voor Facetime, De iPhone 5G, nu wel met een razendsnelle processor. Ach, we blijven het toch wel kopen ;) Het is gewoon 'amazing, awesome, wonderful...', toch?



Maar de eerstvolgende 'launch' van Jobs & Kornuiten betreft wel degelijk een nieuw Apple product, of eigenlijk een service. Aankomende donderdag (6 jan 2011) opent de Mac App Store namelijk haar deuren. Naast je iPhone, iPad en iPod Touch is het vanaf volgende week dus ook mogelijk om je Macbook uit te breiden met allerlei leuke, handige of nutteloze betaalde of gratis apps.

Leuk zo'n Mac App Store, maar het wordt helemaal interessant wanneer apps de functionaliteiten van meerdere apparaten combineren; hierbij gedoopt als zogenaamde 'cross-apples'. Het eerste voorbeeld van een cross-apple kwam ik tegen bij de Iphoneclub. MacRacer maakt het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd tegen elkaar te racen. MacRacer dient op 1 Macbook te worden gedownload (E 3.99) en de spelers kunnen dan een losse app downloaden voor hun iPhone om de racewagens te besturen (download MacRacers, gratis)

Met andere woorden: dit maakt 'ouderwetse' spelconsoles overbodig. Je Macbook wordt je spelcomputer en iPhone fungeert nu als controller, zo simpel is het! Toch denk ik het nog even zal duren voordat de Apple de Nintendo of de Playstation zal gaan vervangen. Je moet immers iets wat dieper in een buidel tasten voor een product met zo'n zilver appletje op de achterkant. Desalniettemin is het weer een stap richting een andere markt en dus altijd interessant om te blijven volgen.

En wat zal Ome Steve nog meer voor ons in petto hebben in 2011? Misschien lopen we volgend jaar wel met een iWatch om onze pols...who knows?

L.

Trouwens, voor degene die Coolesoep op hun iPad lezen, vind je hier of hier twee pagina vol Coole iPad wallpapers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten