donderdag 6 januari 2011

Champagne fles ontkurken met een sabel?


Ooit heb ik een keer een cruise gemaakt, van Seatlle naar Alaska. Veel eten, veel oude mensen en veel massages. Het is echter iets anders dat me het meest bijgebleven is van die reis, elke keer als onze groep een fles champagne bestelde kregen we er een man met een sabel gratis bij. Met veel show en dramatiek onthoofde hij vervolgens de champagnefles. Laatst vroeg ik me toevallig eens af hoe dit sabreren ook alweer in zijn werk ging, natuurlijk vroegen wij als nieuwsgierige pubertjes de desbetreffende ober de kleren van het lijf, maar ja alcohol maakt je nou eenmaal vergeetachtig...




Gelukkig is er dan altijd nog het internet, met duizenden How-to, eHow, of DIY-sites, een welkome schat aan (on)misbare informatie. Vandaag een kleine greep:
  • Wired's How To: veelal technische how-to's, maar ook het 'sabreren' van een champagnefles leer je hier. '...a couple of towels might come out handy.'
  • eHow: de subtitel 'How to do just about everything.' zegt eigenlijk al genoeg. De grootste en meeste uitgebreide digitale leerschool op het Internet. After-vakantie depressie voorkomen? Afvallen na het kerstdiner? Of gewoon een oplossing voor die vervelende keelpijn? Duizenden how-to's verdeeld over meer dan 30 categorieën, uitgelegd met behulp van duidelijke filmpjes of stap-voor-stap walk throughs.
  • Wikihow.com: de website waar je how-to's kan lezen, maar ook how-to's van andere schrijvers kunt aanpassen (een 'wiki' dus).
School en universiteit worden overbodig! Sluit een computer op het internet aan je hebt toegang tot een onuitputtelijke bron aan informatie, misschien wel teveel:




Kennis is macht, is zelf-educatie de sleutel?

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten