woensdag 5 januari 2011

Welcome to the future

Tijd voor een lekker portie toekomst voorspellen. L en M hebben al een tipje van de sluier opgelicht. Maar er is meer. Voortbordurend op de koning van de open deuren, aanvoerder van een van rij meesters in het voorspellen van de trends van gister en datgene wat iedereen eigenlijk al weet verpakken in een heus semi wetenschappelijk stuk verpakken, pakken we er nog een paar bij. Naast de heer Bakas, hebben meneer en mevrouw Lamb en mister Carroll ook een abbo'tje op het voorspellen van het nieuws van gister en zijn ze dol op hun zelf uitgeroepen titel Worlds Leading Futurist, Trends and Innovation Expert.

Waar we op coolesoep een tijdje geleden al over spraken, hebben de futurologen ook ontdekt. Crowdsourcing wordt het in 2011. En oh ja, we worden meer 2.0. Facebook floreert als andere bedrijven nooit hebben gedaan, met inmiddels een geschatte waarde van 50 miljard. Ook worden we met z'n allen groenmoe, maar voorspellen ze wel een trend naar groene technologie onder de noemer Enterprise 2.0?

Wel leuke ontwikkelingen zijn de minder agressieve marketingcampagnes, waarvan de basis is gelegd in 2010. De Random Act of Kindness, op het eerste gezicht belangeloos voor het bedrijf, zoals t-Mobile dat op Heathrow deed en KLM persoonlijke presentjes uitdeelde op Schiphol wanneer reizigers Facebook, Twitter of FourSquare van een update voorzagen. In China hebben ze zelfs een website, dangdang.com, waar elke dag een willekeurig uur lang alle bestellingen gratis zijn.  Volkswagen zette de toon op Europese bodem en deed het prachtig. The Fun Theory!!


Meer trends die onze heldere lichten volgend jaar voorspellen lees je de komende maanden natuurlijk hier, op The One And Only. coolesoep.nl

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten