dinsdag 18 januari 2011

Coole Koffie: New York Coffeehouses

Als je een lijstje zou maken 'meest-besproken-drankjes' dan zou het kopje koffie toch wel met stip met op nummer 1 staan. Want denk maar eens na, er is genoeg te bespreken over een bakkie pleur; verslaving en gezondheidsrisico's, reclame en marketing van koffiemerken en natuurlijk de welbekende 'coffee-culture' (groot geworden door ketens als Starbucks, Nero enz).

Als je een tijdje in een wereldstad woont zie je pas hoe belangrijk koffie voor de mens kan zijn: iedereen loopt met take-away koffiebekers over straat en op elke hoek van de straat kom je een koffietentje tegen. Zelfs in London, Engeland. Niet raar zou je zeggen, toch wel als je bedenkt dat 90% van de koffiedrinkers eerder de voorkeur geeft aan een kopje Nescafe oploskoffie dan aan een kop 'versgemalen'. Ik verdenk de Londenaren dan ook dat het hun om de hip-factor te doen is. Waarom zou je anders in ellenlange rijen staan voor een kop overprized Mokka-Choca-Skinny-Frappuchino om deze vervolgens, met risico voor je eigen kleren, op te drinken in een overvolle metro?

Je ziet, er valt genoeg te bloggen over koffie! Zo ook vandaag op NRC Next. Zij bloggen hier over de nieuwste maatbeker van Starbucks: de Trenta, met zijn 31 ounce inhoud (1L) het jongste dikke broertje van de Starbucks maatbeker familie (en misschien wel resulterend in een koffie-orgasme van A. en M.).

Maar dit terzijde, ik wilde jullie namelijk wijze op een gave fotoserie op het fotoblog van de New York Times LENS. Zij plaatste vandaag een serie genaamd 'New York City Coffeehouses'. Een coole post over de koffiehuizen in New York, waar natuurlijk de echte coffee-culture zijn oorsprong vond.


New York City Coffeehouses (aanrader 'full screen' modus)

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten