woensdag 16 februari 2011

Tilt-shift fotografie



Vorige week schreef ik al over de iPhone app Tilt-shift Generator die het mogelijk maakt om van elke overzichtsfoto een miniatuurplaatje te creeren. Door de combinatie van blurry randen en een super verscherpte kern kan wordt elke foto omgetoverd tot een stukje Madurodam. Meer info over de Tilt-Shift techniek vind je hier.


Nou is Tilt-shift fotografie niet nieuw, hip is het echter wel. Vandaar ook dat wij hier bij Coolesoep er al meerdere malen aandacht aan hebben geschonken. Maar wij zijn niet de enige bloggers die over dit onderwerp schrijven: een simpele zoekopdracht op Google levert ruim 1.340.000 hits op. De zoekresultaten leveren ook iconische beelden op. Wat denk je van de schitterende foto van US Open het centre court op de US open. Of ooit weleens willen weten hoe de Eiffeltoren er uit zou zien als ie in Madurodam zou staan? Meer hier.


Maar deze foto's hebben jullie ongetwijfeld al 1000x voorbij zien komen op diverse blogs. Daarom vandaag tijd voor iets nieuws: Tilt-shift als video effect. Want waar tilt-shift misschien al bijna op zijn retour is in de professionele fotografie, zo hip is het nu bij film en tv-makers. 

Hieronder twee schitterende voorbeelden uit respectievelijk The Social Network (2010) en de Sherlock (2010). Later misschien meer over deze laatste superserie van de BBC.




Weten jullie nog leuke voorbeelden? Ik ben benieuwd, laat het ons weten via Twitter (@coolesoep)

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten