dinsdag 15 februari 2011

vijf dagen vrij


Jaarlijks organiseren de Melkweg, Paradiso, NIMk en Mojo Concerts het vijfdaagse festival 5 Days Off. Elke eerste week van maart (dit jaar 2 t/m 6) staan de twee world wide known venues in het teken van kunstige zaken. Hoofdthema is eigenlijk elektronische muziek, maar inmiddels mogen aanverwante thema's ook niet ontbreken.

Vooral het elektronische is belangrijk. In de breedste zin van het woord. Misschien is technisch vernuft meer omvattend. Muziek, audio-visuele kunst, fotografie, film, dans en vooral veel internationale artiesten voorzien Amsterdam die vijf dagen van een lekker party sausje. Een soort mini mini mini ADE. Een soort spin off van 10 Days Off in Gent. Eigenlijk een soort mainstream wannabe underground feestje. Moet ook wel, want met steun van het ministerie van OC&W en de gemeente Amsterdam, kun je niet zomaar een soort krakersfeest neerplempen.

Wat ooit begon - en naar het schijnt nogsteeds de filosofie van het NIMk is - als een soort get together om newbies op het gebied van (audio visuele) kunst een kans te geven en groter publiek aan te spreken, is inmiddels uitgegroeid tot een mooie reden om te feesten. Het programma is doordrenkt met reeks gevestigde namen, er moet tenslotte publiek getrokken worden. Hier en daar acts met één voet aan de grond en sporadisch een paar nieuwkomers. Passe partout á €80 ex lidmaatschap. Losse tickets variërend van ongeveer €15 tot €25 ex lidmaatschap.

Toch moet gezegd dat nagenoeg alle muzikale genres wel proberen aangehaald te worden. Bovendien is het wel degelijk zo dat er nog steeds veel artiesten echt wel de vruchten plukken van het festival. Al is het maar om een breder publiek in ieder geval kennis te laten maken met hun kunnen.

Party on.

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten