woensdag 2 maart 2011

Proef de lente - de terras starterskit


Alsof moeder natuur naar onze meteorologische regels luistert. Een klein voorproefje van wat ons de komende 6 maanden te wachten staat werd vandaag subtiel voorgeschoteld. Volgens die meteorologische kalender begint de lente op het noordelijk halfrond namelijk op 1 maart.
Vanmiddag even een kleine test gedaan, hoewel het er heerlijk uit ziet, is het nog altijd venijnig koud. Zeker in de wind. Het belette de redactie echter niet om op het stalen ros eens op pad te gaan om de startersterrassen proefondervindelijk te testen.

Regels: zon en bescherming. Om eerder genoemde redenen worden prijzen, kwaliteit en service niet in acht genomen. Dan slaagt in hoofdstedelijke contreien nagenoeg geen enkele uitbater. Hieronder in willekeurige volgorde en zeker niet uitputtend, maar in ieder geval een goede start na een middag touren.

Muziekgebouw aan 't ij - Rustig uitkijkend over het kabbelende water en lekker achter de glazen omheining. Tikkie van het centrum, maar prima toeven.

Vertigo - Bij ingang Vondelkerk in het Vondelpark. Bovenb zitten en momenteel nog niet de hele dag/middag zon. Helaas zelfbediening, lekkere kussens om in te hangen en kijken wat er allemaal voorbij schuifelt door het park.

Café Hesp - Wederom aan het water, wellicht daardoor berekend op gure wind. Eten mag je overslaan, op een bitterballetje na. Roeiers en pleziervaart kijken.

Cafe de Jaren
- Als je geluk hebt. Mocht de wind net verkeerd staan ben je aan de beurt en spookt het tussen de twee panden aan weerszijden.

Wilhelmina Dok
- Absolute winnaar. Wel het pontje nemen, maar dan heb je ook wat. Met een beetje mazzel mag je op het balkon. Sowieso kijk je heerlijk uit over de Amsterdamse skyline. En bij een heldere dag als dit is dat een view waar nog nooit iemand slechter van is geworden.

Geniet van de spring sneak preview. Nog eventjes....

A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten